aperitief


'Chefkok' Etienne Verhoeff

"Netwerken 2.0:
kleine groep, lekker eten, wisselend menu."

Je wordt als ondernemer overstelpt met netwerkbijeenkomsten. En altijd volgens het bekende recept: massaal, een drankje erbij en zoek zelf maar uit hoe je je vermaakt en met wie. Dat maakt de kans dat je met een goede lead thuiskomt een stuk kleiner. Je bent als mens toch geneigd in het vertrouwde hoekje te blijven hangen met de bekende mensen.

Dus toen we met Excelsior een activatie rondom Tien Producties mochten organiseren, heb ik mijn eigen receptenboek er eens bij gepakt. Welke netwerkbijeenkomsten vond ik nou smakelijk, memorabel en de moeite waard om nog een keer van te genieten? Al bladerend in mijn geheugen bleef de reis met de Business Club naar Barcelona hangen, de ontbijtsessies van Excelsior, een kookbijeenkomst met ondernemers en de jongste golfreis met kleine groep sponsoren van Excelsior naar Spanje. De ingrediënten weten? Niet al te grote groepen, persoonlijk contact, lekker eten, geen spreker, een leuke gastenlijst en een wisselend menu.

“We kunnen wel vertellen wat we doen, maar het is als ondernemer toch veel leuker om het te ervaren?”

Zie hier de geboorte van De Proeverij. Want we kunnen wel vertellen wat we allemaal doen bij Tien Producties, maar het is toch leuker om het ondernemers te laten ervaren. Ga maar presenteren voor een camera, pak die vlogcamera er maar bij, zet een animatie in beweging, fotografeer voor een website, blog of social media en maak een online magazine. Kortom: kruip in de huid van… ons team. Iedereen wil dat toch weleens proberen? Koppel dat aan een locatie waar je veel beeld kunt maken (lees: de Hanos in Delft), en waar je lekker kunt eten, (lees: wederom de Hanos in Delft) stop dat samen in een Magimix en je hebt: De Proeverij.

Na de eerste editie durf ik wel te stellen dat het zeker niet de laatste zal zijn. We zullen het menu verfijnen, blijven proeven en blijven experimenteren. Want als bedrijf ben je constant in beweging, net als tijdens De Proeverij en het netwerken. Benieuwd hoe het was? Blader dan gerust door dit digizine, laat je inspireren en eet smakelijk alvast!