#BOTER #KAAS #EIEREN


Zeg, #cakevandeweek, wat zit er nu weer onder de folie?

Een taart met boter, kaas én eieren. Durf jij je te wagen

aan deze winterse pompoencheescake?

Ingrediënten

Dit zit erin!


  • 1 Groene pompoen
    (flespompoen kan ook)
  • 1 el Bruine basterd
  • 2 el Kaneel
  • 300 gr Kandijkoek
  • 100 gr Boter
  • Schaal (met bakpapier erin)
  • 200 gr Roomkaas
  • 300 gr Dikke Griekse yoghurt
  • 2 el Kristalsuiker
  • 1 Zakje vanillesuiker
  • 400 gr Slagroom
  • 4 Zakjes klopfix
  • 4 Eieren, alleen eiwit
  • 100 gr Witte basterd
  • Pecannoten

Recept

Dit doe je!


Maak de pompoenpuree...

Schil de pompoen en snijd hem in stukken. Kook hem tot hij zacht is (ca. 15 minuten) en pureer. Voeg de bruine suiker en kaneel toe en laat afkoelen.

Prep de bodem…

Crush de kandijkoeken fijn in een kom. Verwarm de boter en schep door de kruimels. Vul de schaal met het koekmengsel en druk aan met de bolle kant van een lepel. Strijk de afgekoelde pompoenpuree er over uit.

En dan de cheesevulling…

Mix de slagroom met de klopfix tot ie stijf is. Mix in een aparte kom de roomkaas, yoghurt, kristal- en vanillesuiker. Meng de slagroom met een spatel de slagroom door de mix en strijk het mengsel uit over de pompoenpuree. Bestrooi met pecannoten en zet 3 uur in de koelkast.

Tot slot, de toeffies...

Begin hier pas mee als de taart minimaal twee uur in de koelkast staat. Zet je oven op de hoogste grillstand. Klop het eiwit stijf met een mixer en voeg de suiker geleidelijk toe. Spuit het schuim op je koude kaart en zet hem heel kort onder de grill: tot de toefjes lichtbruin kleuren. Erna nog een uur in de koeling en klaar is je pompoencheesecake.