Er was eens...


…een plank vol dikke, saaie boeken. Gelukkig vonden we ook een plank

met tien vrolijke boeken voor het kind in jou; spelen met taal, anders

kijken of gewoon de boel even opschudden!

Boomhu-mor

De boomhut van Andy en Terry doet ons denken aan het hoofdkantoor van Coolblue! Een verjaardagskamer, een drijfzandbak, een mierenboerderij… De ultieme inspiratiebron met knotsgekke tekeningen voor nieuwe vergaderkamers.

Opsebest

De versjes van Nijntje zijn nog grappiger als je ze vertaalt in dialect. Ons Hollandse knuffelkonijn mag dan verschenen zijn in het Duits tot Arabisch, maar Nijntje opse Rotjeknors is het allergrappigst!

#TeamOpa

Een club senioren zet een bejaardentehuis in Amsterdam-Noord op stelten. Hilarisch! Dit najaar uitgezonden als 12-delige tv-serie en nu ook in het theater.

Koelkastjes kijken

De boeken van uitgeverij Taschen hebben altijd een grappige invalshoek. In het Engelse boek Inside Chefs' Fridges is dat niet anders. We zien de inhoud van veertig koelkasten van bekende Europese top-chefs. 

Wielskracht

“Wat we op ons pad krijgen daar kunnen we niet voor kiezen. Hoe we omgaan met de tegenslag, dat bepalen we zelf. Aan elke tegenslag zit een kans om te vernieuwen”, aldus sit down comedian Jaap Bressers.

Levenslang

Op het Japanse eiland Okinawa leeft het grootste aantal gezonde 100-jarigen ter wereld. Hoe dan? Omdat ze hun ikigai hebben gevonden. Francesc en Héctor interviewden bewoners over hun zoektocht naar het (bijna) eeuwige leven.

Knettergek

Bedrijfskundige Pieter Winsemius legt in zijn zesde boek de link tussen prestatie en… creativiteit. Een beetje gek doen, helpt daarbij.

Surrealiteit

Sterrenfotograaf David LaChapelle staat bekend om zijn sprookjesachtige en surreële fotografie van de groten der aarde. In zijn laatste twee werken overtreft hij zichzelf.

Pruillip

Dit keer geen hilarisch epistel over haar leven met hondje Peggy, maar haar eerste kinderboek: de Britse comedienne Miranda Hart vertelt over Chloe, die haar glimlach is kwijtgeraakt… grappig en vertederend.

Elon Musk

Droom en maak waar! Laat niemand je vertellen dat iets niet kunt, maar verzin hoe je het wel voor elkaar krijgt en voer het uit tot in perfectie. Elon Musk speelt met het onmogelijke.