Players: de drie J's


Drie muzikale professionals met hart voor hun vak. Hoe houden ze hun werk leuk? Door zichzelf uit te dagen en lol te maken. Maak kennis met Jamie, Jimmy en James…

JAMIE CULLUM


Deze muzikale alleskunner blijft zichzelf uitdagen en vernieuwen. Tijdens de opnames van zijn meest recente cd Interlude richtte Jamie Cullum The Song Society (2015) op. Daarmee daagt hij zichzelf (en anderen) uit om binnen één uur een nieuwe song te leren en op te nemen. Cullum merkte dat dit proces hem hielp om nieuwe ideeën op te doen. Brick was het eerste nummer dat Cullum onder handen nam.

Na hitsongs van Mark Ronson, Justin Bieber en Zayn is het negende (en tot nog toe laatste) nummer Shape of You van Ed Sheeran. Of de uitvoering perfect gaat, is niet het issue. Fouten maken mag. “Love it and live with the mistakes”, aldus Cullum.

JIMMY FALLON


Samen met huisband The Roots zette hij The Tonight Show voorgoed op de kaart. “Anything I can make fun of, I will make fun of…”, aldus de muzikale talkshow-host Jimmy Fallon. Beroemdheden schuiven graag aan in Fallons show om mee te doen aan zijn Classroom instruments, Wheel of impressions en Google translate songs.

Popster Miley Cyrus haalt regelmatig alles uit de kast om samen met Jimmy de show een waanzinnige muzikale invulling te geven. Ook buiten de show haalt het tweetal grappige stunts uit, zoals deze act in de NY subway. Verkleed als southerns vertolkt het duo Dolly Partons Jolene. And the crowd went crazy.

JAMES CORDEN


Als je nog nooit van James Cordens Carpool Karaoke hebt gehoord, heb je vastgezeten op een onbewoond eiland. Zonder wifi. In deze skits pikt The Late Late Show-host sterren op als Justin Bieber, One Direction en zelfs Michelle Obama. Samen rijden ze ‘naar het werk door de spits van LA’. En werkelijk elk filmpje gaat viral…

Het mooie aan de ritten met James is dat de mensen relaxed zijn bij hem en dat ze zich naast hun eigen nummers ook aan songs van collega’s wagen. Met ruim 169 miljoen views (and still counting) staat het filmpje van Adele absoluut op nummer één in de Carpool Karaoke top 10. Geen wonder, haar versie van Wannabe (Spice Girls) is te gek.