THE BUCKETLIST.


Welke drie dingen streep jij af van je bucketlist, als tijd, geld en afstand geen rol spelen. Wat doe je? Waar ga je heen? Met wie? En waarom? Wij vragen het bijzondere ondernemers zoals Micha van Herk (iQ Events).

1. Expeditie Noordpool


“Ik ben niet zeer materialistisch, dus ik zou vanaf huis met de auto naar het vliegveld rijden en daar het vliegtuig nemen. En ja, weer op expeditie naar de Noordpool. Dit keer met mijn gezin. Waarom? De natuur is er fantastisch! De impact van de grootte daar is niet uit te leggen als je er nog nooit bent geweest. Ik ben dus al heel vaak met verhalen thuisgekomen, maar mijn vrouw Cynthia en onze twee zoons en dochter zijn er nog nooit geweest. Het is daar een andere wereld. Bijna prehistorisch. Ik zou met hen middels de sledehonden de natuur ingaan. De bewoonde wereld achter ons laten. Op pad gaan met zijn vijven. Zodra je het ijs van het enige dorpje Longyearbyen achter je laat, ben je samen overgeleverd aan de basiselementen van het leven. Dat lijkt me fantastisch.”

2. Orbit om de wereld


“Ik zou mijn gezin bij het afscheid dikke knuffels geven en doorreizen naar Space Centre Kennedy in de Verenigde Staten. Alleen de echt gefortuneerde mensen in de commerciële wereld krijgen momenteel de kans om zich aan te melden voor een ruimtevlucht. Dat lijkt me fantastisch. Eerst moeten we dan wel in training. Je krijgt daar oefeningen in een zwembad om te zien hoe het is om gewichtloos te zijn. Zodra we er klaar voor zijn, maken we eerst een paraboolvlucht. Dat betekent dat je steil de lucht ingaat. Op een gegeven moment maakt de vlucht een knik en ben je 10 tot 12 seconden gewichtloos.

Na al de trainingen zijn we klaar om echt de ruimte in te gaan en rond de aarde te vliegen als Yuri Gagarin, de eerste mens die een rondvlucht maakte om de aarde. Tijdens deze vlucht zie je dan voor het eerst hoe klein we eigenlijk zijn en hoe groot de wereld is en wat we dus allemaal als mens kunnen qua technologie. Dat wil ik ook eens ervaren. Een ultieme ervaring met mijn beste vrienden, lijkt me.

3. Dakar-rally


“Mijn compagnon Imre van Leeuwen betekent heel veel voor me. Ik zou hem graag willen verrassen met iets wat hij heel gaaf vindt: alles wat met gemotoriseerd te maken heeft is aan hem wel besteed. Met name de off road motoren. Het zou geweldig zijn als ons iQ-team dan ook mee kan. Gewoon om ze te bedanken voor hun jarenlange inzet voor ons bedrijf. Tijdens deze trip zullen we tot het uiterste worden gedreven en nog dichter bij elkaar komen. Als het even tegen zit, helpen we elkaar. Ik denk dat deze reis ons nog meer zal verbinden. Samen op een waanzinnig avontuur! Hoe tof is dat?”