'7 TOOLS'

voor het

'PERFECTE
DIGIZINE


Video


Een goede video begint met een goede opname. En die maak je alleen als je weet welk verhaal je wilt vertellen. Of je nu een vlog, bedrijfsfilm of documentaire gaat filmen; het storyboard is jouw kapstok voor elk verhaal.

Geluid


Het leuke aan een digizine is dat je geluid kunt toevoegen aan je pagina’s. En dan hebben we het niet over een muziekje in je video. Podcasts zijn ideaal om newsflashes, interviews en discussies terug laten komen in je productie. Check de podcast van #TEAMTIEN hieronder!

Montage


Spice up your vid! Een goede montage is meer dan beeld achter elkaar zetten. Vormgeving, titels, muziek, kleureffecten, ondertitels en nog veel meer effecten kunnen toegevoegd worden aan een video om hem uniek te maken.

Fotografie


Een bijzonder portret, sfeerbeeld of een beeldreportage versterkt jouw verhaal. Natuurlijk kun je ‘even’ een foto met je mobiel maken, maar als je nadenkt over insteek, licht en compositie, word je artikel ineens een stuk interessanter.

Tekst


Hoe maak je goede teksen? Door zelf onderwerpen te zoeken, gegevens te verzamelen, mensen te interviewen en alles in de juiste journalistieke vorm te gieten. Probeer het klakkeloos nabouwen van anderen te voorkomen. En ja, dat kost tijd, maar dan heb je wel unieke en persoonlijke content!

Eindredactie


Een digizine vol tekstfouten leest irritant. Dat zal iedereen beamen. Een tijdschrift met alleen maar hetzelfde soort interviews leest net zo irritant. Een eindredacteur zorgt dat teksten foutloos zijn, maar ook afwisselend en boeiend.

Vormgeving


Tot slot: het oog wil ook wat. Een goede vormgever zorgt dat tekst, geluid en beeld bijeen komen! Dat er rust en logica in het digizine zit. Dat een (huis)stijl gevolgd wordt. En dat jouw doelgroep met plezier jouw online magazine leest.