DIT IS SEVE


VLOGGERS OP DE GOLFBAAN

‘Golf is niet zo makkelijk als het eruit ziet’

Misschien heb je ze wel gezien afgelopen weken: Karlijn, Rick en Valerie. Drie vloggers die kennismaken met golf via het golfpaspoort. Seve heeft sinds 6 februari haar eigen vlogserie: ‘Van niets naar Handicap’!

In de vlogserie worden de stappen van het golfpaspoort gevolgd. “De lessen hoeven niet in een bepaalde volgorde genomen te worden. Je kunt twee lessen de swing oefenen en dan vervolgens overgaan tot chippen en andersom”, vertelt golfpro Jacob in een van de vlogs. Er is maar één vraag die ertoe doet in de negen afleveringen die de serie rijk is: gaan Valerie, Karlijn en Rick de handicap 54 halen?

De valkuilen van golf

In de afleveringen is te zien dat de drie vloggers het golfen niet altijd even goed afgaat. Rick heeft moeite met het putten, Karlijn met de swing en Valerie met chippen. Rick: “Ik put gewoon constant te hard op de een of andere manier. Maar dat gaat wel goedkomen, voordat we op moeten voor de handicap.” De drie vloggers zijn erg afhankelijk van de huidige vorm op de dag zelf. “De ene dag sla je de bal vijf keer recht en de andere dag raak je de bal weer tien keer niet. Het is om gek van te worden”, roept Karlijn regelmatig gefrustreerd.

Oefening baart kunst

Vanaf vlog 4 werd duidelijk dat het huidige niveau van de beginnende spelers niet goed genoeg was. Er zat maar één ding op volgens golfpro Toine: “Oefenen, oefenen, oefenen. Naast de lessen moet je natuurlijk wel trainen. Met alleen de uitleg heb je niet gelijk een goede swing. Daarvoor moet je ook wat uurtjes doorbrengen op de driving range.”

Champagne

De inzet is hoog voor de vloggers. Degene met de laagste handicap krijgt niet alleen de eer, maar ook een fles champagne. En dat zorgt voor de nodige competitie tussen de drie! Gelukkig gaan ze de strijd aan met veel humor en beleven ze steeds meer plezier aan het golfen zelf. Wie gaat er met die felbegeerde prijs naar huis?

Gaat het zien

Je kunt de vlogs vinden op het nieuwe YouTube-kanaal van Seve. Abonneer dus hierop als je niets wil missen.