INTERVIEW


Ramon Schilperoord:

“Er hangt een unieke sfeer bij Seve”

Iedereen die weleens de 9 holes van Seve afloopt, kent Ramon Schilperoord wel. De 39-jarige professional is eigenaar van de golfshop en speelt al van jongs af aan bij de club. We spraken met Ramon over zijn band met de club, de sfeer op het terrein en zijn werk bij Seve.

Tekst: Ivo de Ruiter | Beeld: Maaike Petri Fotografie

Ramon is pas elf jaar als hij voor het eerst gaat golfen bij Seve. “Ik kwam hier regelmatig om een bal te slaan. Om te oefenen en plezier te maken. Ik had talent en een grote mond,” vertelt hij met een glimlach op zijn gezicht.

“Ik denk dat ik die eerste keer met mijn vader kwam. Ik leerde hier snel nieuwe mensen kennen, die ik dan weer tegenkwam bij wedstrijden. En veel van hen komen nog steeds naar Seve!”

"Professionele golfers, pleziergolfers, amateurs… Iedereen komt hier spelen. Dat maakt dit centrum uniek."

Gewoon gezellig


Terwijl we met Ramon over het terrein lopen, vertelt hij met enthousiasme over waarom Seve zo’n mooie golfclub is. “Het is hier gewoon gezellig. Professionele golfers, pleziergolfers, amateurs… Iedereen komt hier spelen. Dat maakt het zo leuk, dat maakt dit centrum uniek. Iedere dag is er vertier. Als je binnenloopt, zie je altijd mensen oefenen, eten in het restaurant, of een meeting houden. Bij andere clubs is dat vaak seizoensgebonden. Dan is het wat rustiger in de winter en drukker in de zomer. Hier is het het hele jaar een belevenis. Er hangt een unieke sfeer en er is voor iedere golfer iets wils.”

Ramon is bijna dagelijks bij Seve te vinden, maar hoe vaak gaat hij zelf de baan op? “Eigenlijk niet zo vaak,” vertelt hij. “Dat komt doordat ik heel graag wil dat mijn shop een succes wordt. Ik laat me graag verleiden om hier ’s ochtends vroeg aanwezig te zijn om te zorgen dat voordat de gasten komen, alles weer klaarstaat, de voorraden in orde zijn, enzovoort. Dan lees ik me in over nieuwe technologieën of kijk ik er video’s over. Dat doe ik liever voordat ik ga werken.”

Golfshop eigenaar


Ramon komt dus al jaren bij Seve, maar eigenaar van de golfshop is hij pas een paar jaar. “Ik heb toen een goed gesprek gehad met eigenaar Robin Bravenboer,” vertelt Ramon. “Ik zei tegen hem: ‘Wij gaan ervoor zorgen dat de shop een servicecenter wordt voor de leden van Seve.’ In april 2016 kreeg ik de sleutel.”

Ramon heeft duidelijk plezier in zijn werk en mensen aan de juiste golfspullen helpen is daarbij heel belangrijk. “Het geeft voldoening als de klanten tevreden en blij zijn. Als ze golfen met plezier. Alleen maar iemand wat verkopen, dat doen ze bij heel veel andere winkels. Ik wil juist op lange termijn met onze klanten werken.”

Mijn leukste/
moeilijkste hole

“Hole 6 is mijn favoriet, samen met 8. Je kan een volle slag doen en de swing laten gaan. In plaats van dat je hem moet proberen in te houden, waardoor het moeilijker wordt. Dus je kunt vrijer spelen dan op andere holes. De moeilijkste holes zijn de kortste. Op Seve is dat hole 1, die is 56 meter. Het moeilijke daaraan is dat je goed balcontact moet hebben. Er is weinig ruimte voor vergiffenis.”