RESTAURANT


Foodie Gerard Besjes:

“Ik voel me gezien én gehoord”

Rondje golfen, hapje eten; dat is Seve! Zo ook voor Gerard Besjes (54). Tot hij uitvond, dat de horeca ook ruimte biedt aan privé-feestjes, zakelijke borrels en jubileum-diners. Gerard: “Heb je een idee? Leg het voor! Er kan van alles.”

Wat voor events heb je al georganiseerd bij Seve?

Gerard: “Ik heb mijn vijftigste verjaardag hierboven gevierd en mijn vrouw ook. Mijn schoonouders gaven hier een feest met golfclinic. Zakelijk gezien organiseren we hier etentjes voor jubilarissen, of zoals recent, een diner voor een collega die met pensioen ging.”

Wat bevalt je hier in de horeca?

Gerard: “Het eten is goed en constant, dat vind ik belangrijk; maar ik ben verwend. Ik heb in diverse kookclubs gezeten en samen met mijn vrouw eet ik graag een hapje buiten de deur. Vooral het eten dat hier bereid wordt op de Josper is een aanrader.”


Kies je alleen voor Seve vanwege het eten?

Gerard: “Het eten is prima, maar het personeel is super. Mensen kennen je bij naam. Ze houden je in de gaten. Je hoeft niet om je heen te kijken als je iets wilt bestellen, dan zijn ze er al. Sommigen ervaren dat als opdringerig, ik vind het prettig. Daardoor voel ik me gezien.”

Heb je het wel eens anders meegemaakt dan?

Gerard: “Oh ja, zeker. Toen mijn vrouw voor haar vijftigste verjaardag een feestlocatie zocht, dronken we iets bij een wijnbar. De barman schonk meer aandacht aan zijn vriendinnetje dan aan ons. Op dat moment realiseerden we ons: wil jij per se iets anders, omdat ik ook op Seve mijn verjaardag heb gevierd? Of willen we het gewoon goed?”


Gewoon goed of toch net een stapje meer?

Gerard: “De kracht zit hem in de persoonlijke benadering. Zo drinkt mijn vrouw graag rivella uit een wijnglas. Na dat een aantal keer besteld te hebben, heeft de horeca nu een knop voor non-alcoholische dranken uit een wijnglas. Dat betekent dat er geluisterd wordt. Dus heb je een idee? Leg het voor! Er kan van alles.”

Is er dan geen enkel minpuntje te vinden?

Gerard: “Ha, ha, één dingetje misschien: ze zouden wat vaker van kaart mogen wisselen, maar ik kom hier zo vaak, dat ik hem inmiddels van buiten ken!”