DIT IS SEVE


VAN GROENTJE TOT GOLFPRO

Heb jij jouw golfpaspoort al?

Zo, jij wilt leren golfen en bent net lid geworden bij SEVE. Gefeliciteerd en welkom bij de club! Maar… wat nu? Hoe word jij nu van een groentje op de driving range de nieuwe Joost Luiten? Het SEVE GOLFPASPOORT helpt je op weg.

Als beginnende golfer wil je het liefst net als Joost Luiten prachtige lange drives slaan op de grote baan. Daar ben je voor gaan golfen, toch? De realiteit ligt anders: je moet leren chippen, putten en swingen. Je moet snappen wat GUR, stableford en pitchmarks zijn. Je moet doorkrijgen wat de regels zijn en wat de etiquette in baan is. Er komt veel op je af en het kan een flinke afknapper zijn als je meer tijd besteedt op de oefengreens dan in de baan. Je moet maar zo denken, Joost moest het ooit ook allemaal leren…

Uniek concept

Sinds deze zomer heeft SEVE het GOLFPASPOORT in het leven geroepen, een uniek concept in Europa. In dit paspoort (dat ook digitaal wordt bijgehouden) geven de golfpro's aan hoever jij bent in jouw ontwikkeling als golfer. Of je nu werkt aan de SEVE baanpermissie, de SEVE 54 of deelneemt aan een van de masterclasses om je handicap te verbeteren (die overigens ook voor overige leden toegankelijk zijn); het paspoort geeft een goed beeld van jouw vorderingen. Daarnaast zitten er ook leuke vouchers in voor onder meer een starterspakketje, een gratis greenfee of een drankje aan de bar.

Flexibele lessen

Het mooie aan het SEVE GOLFPASPOORT is, is dat de cursus die je volgt volledig flexibel in te boeken is. De te volgen lessen worden meerdere keren per maand gegeven door diverse pro's. Zo ontmoeten deelnemers dus meerdere pro's die elk hun eigen skills of uitleg toevoegen aan de lessen. Het idee hierachter is dat het niveau van de lessen - en dus uiteindelijk het niveau van de beginnende golfer - nog hoger worden! Hiermee stapt SEVE als een van de eerste banen in Nederland af van de vaste cursustijden. Als je dus een les mist door ziekte, werk of vakantie, kun je hem gemakkelijk inhalen. Vanaf nu staat je dus niets meer in de weg om de volgende Joost Luiten te worden.

Stap 1: baanpermissie

Wat betekent het GOLFPASPOORT in de praktijk? Na je aanmelding als lid kun je deelnemen aan diverse golflessen die door de SEVE golfprofessionals gegeven worden. Meerdere malen per week kun je een van de zes lessen voor je SEVE baanpermissie volgen (stap 1). Onze golfprofessionals nemen je mee in het putten, chippen, pitchen, bunkerslagen en swingen. Als je een oefening goed beheerst, krijg je een stempel van de professional. Omdat je zelf je tijd indeelt, kun je in je eigen tempo je baanpermissie halen en de etiquette-regels leren.

Stap 2: SEVE 54

Zo, de baanpermissie is in de pocket: je mag de baan in op SEVE. Let op: alleen op SEVE. Wil je op alle banen spelen? Dan ga je door naar stap 2: de SEVE 54 cursus. Zodra je deze hebt afgerond, kun je je EGA Handicapbewijs aanvragen en ligt de golfwereld voor je open. Stap 2 vergt iets meer van je. Naast het verbeteren van je spel, moet je nu de offciële regels van het golf leren. Tijdens de inlooplessen en de baanlessen helpen de golfprofessionals je naar de eindstreep. In jouw eigen tempo. De lessen die je kunt volgen, vind je op het bord bij de balie.

Stap 3: masterclasses

Dan is het tijd voor stap 3: de masterclasses! Het doel van de masterclasses is het verlagen van je handicap. Dit doe je natuurlijk door het lopen van qualifying cards en het verzamelen van stableford-punten. Het GOLFPASPOORT helpt je hierbij door twee masterclasses aan te bieden, waarmee je je spel kunt verbeteren. Deze masterclasses zijn trouwens toegankelijk voor alle leden! Kortom, het SEVE GOLFPASPOORT helpt je in jouw ontwikkeling van groentje naar gevorderde golfer. En dat in jouw eigen tempo; voor je het weet ben je een golfpro!