INTERVIEW


Paul Bergers:

“De nieuwe hole vijf is uitdagend”

Paul Bergers mocht eind september als eerste golfer officieel afslaan op hole 5. “Hij ligt er prachtig bij. Daarnaast zet hole vijf wat mij betreft een nieuwe standaard qua moeilijkheidsgraad”, meent Paul, die eraf kwam met een bogey.

Productie: Maaike Petri Fotografie

Het is niet geheel toevallig dat juist Bergers de gerenoveerde hole mocht openen; het businessclublid is al bordsponsor van ‘de 5’ sinds de oprichting van SEVE in 2013. Paul: “Ja, bij de transitie van GCR naar SEVE kreeg ik de mogelijkheid om deze hole te sponsoren met Bergers Interieurs. Dat heb ik gedaan.”

Niet veel later zat Paul tijdens een business club meeting aan tafel met de vorige ‘eigenaar’ van de hole, Rob Bosman. “‘Zo, dus jij bent op mijn plek beland’, zei Rob streng. Ja, dat was een lastige kennismaking… Gelukkig is het goed gekomen”, grijnst Paul.

Slechte slag, lastige chip


“Ik vind de nieuwe hole vijf uitdagend; het is een korte hole, de green heeft een groot verloop en er ligt een minibunker voor”, omschrijft Bergers, die zelf speelt met handicap 19.2. “Als je niet in één keer op de green belandt, dan veroordeel je jezelf tot een lastige chip. De hole is slechts 73 meter, maar je eerste slag moet goed zijn, anders loop je hier geen par. Maar goed, dat is sowieso de kracht van SEVE: de baan is niet vergevingsgezind. Je mag bijna geen fouten maken als je een goed resultaat neer wilt zetten.”


En om een goed resultaat te halen, moet je trainen. Bergers maakt dan ook regelmatig gebruik van de trainingsfaciliteiten en lessen van de golfpro’s. Met name de kans om te leren van de diverse golfprofessionals op SEVE ziet hij als een groot voordeel. “Ik vind het persoonlijk heel fijn dat ik les kan boeken bij verschillende pro’s. Ze zijn allemaal allround en hebben allemaal goede skills. Maar als ik met een probleem worstel, vind ik het fijn dat je bij meerdere personen kunt aankloppen voor een andere uitleg of een oefening die net beter blijft hangen.”

Goede netwerkbaan


Daarnaast ziet Bergers die toegankelijkheid als een prima manier om het clubgevoel te versterken. “Het verhoogt de saamhorigheid en de betrokkenheid binnen SEVE. Voor mezelf vind ik het van toegevoegde waarde om regelmatig van pro te wisselen.” Maar dat zit ook een beetje in zijn karakter, geeft Bergers toe. Hij maakt graag contact met andere (businessclub)leden, praat met de pro’s, roemt de gastvrijheid van de horeca - ‘Ze kennen je echt’ - en neemt vaak relaties mee. “Voor mij is SEVE een uitstekende netwerkbaan en weet je, heel eerlijk gezegd kunnen andere golfbanen daar nog wat van leren.”

Mijn leukste/
moeilijkste hole

Hoewel hole 5 een bijzondere hole is voor Paul, vindt hij hole 9 het leukst. “Het uitzicht over de vijverpartij vind ik uniek. Dat in combinatie met de bunker en de schuin aflopende green, maakt hole 9 voor mij de leukste hole. Hole 6 vind ik het lastigst. Op deze hole van 120 meter mag je geen afwijking hebben, anders kom je er niet af met een par.”