DIT IS SEVE


Hole 5:
op de schop!

Zelden zien de bezoekers van SEVE zoveel blauwe palen - of in dit geval vlaggen - op de fairway: sinds 19 maart is hole 5 (en 14) één grote G.U.R.! “We willen hole 5 weer uitdagend maken voor alle golfers”, aldus Luis Carneiro, hoofd greenkeeper bij SEVE.

“Hole 5 was de slechtste hole van de baan”, vertelt Carneiro over de noodzakelijke renovatiewerkzaamheden die naar verwachting drie maanden duren. “De hole was helemaal verzakt en op een aantal plekken kon het water niet meer weg. Daarom hebben we besloten deze hole op te hogen.”

Productie: Maaike Petri Fotografie

Carneiro is vanaf het begin betrokken geweest bij de renovatie. Samen met eigenaar Robin Bravenboer heeft hij het ontwerp gemaakt voor de vernieuwde ‘5’ die volledig wordt ingezaaid met 100% struisgras. “Het blijft een par 3-baan maar hole 5 wordt uitdagender en leuker voor alle golfers”, schetst Carneiro de overeenkomsten en de verschillen. “De fairway wordt opgebouwd met meer golvende bewegingen. De green wordt groter en leuker met meer pinposities, zodat we het alle golfers makkelijker of moeilijker kunnen maken. Er komt zelfs een kleine bunker te liggen, die hadden we voorheen niet op hole 5.”

Gelukkig hebben spelers nog even de tijd om die bunkerslagen - al dan niet onder begeleiding van de pro’s - te oefenen: Carneiro verwacht dat uiterlijk 19 juni de eerste bal geslagen kan worden op de vernieuwde hole 5.

De vijf van hole 5

Luis Carneiro (midden) werkt al vanaf 2007 bij SEVE en is 2010 het hoofd van het team greenkeepers op de golfbaan. Samen met Robert (2010), João (2013), Jonathan (2014) en Dirk (2018) houdt hij de baan in topconditie. Het streven is om eens in de twee jaar een hole te renoveren om de baan uitdagend en up-to-date te houden.