DIT IS SEVE


Goed gevoel-slagen

Verbeter je korte spel met Michael Koster

Wie zich wil verbeteren op de grote baan, werkt aan zijn korte spel op Seve. ‘Gevoelsslagen’, zo zegt Michael Koster, waar je mee kunt scoren. Om dat te doen heeft Michael vijf handige tips voor je!

Chippen over de grond

“Mensen willen de bal vaak heel hoog spelen als ze chippen”, vertelt Michael. “Maar dat is lang niet altijd de beste optie. Een lage bal is vaak beter. Zo kun je chippen met een 7 of een hybride.”

Ontsnappen uit hoog gras (diepe rough)

“Blijven hangen in het gras is het eerste probleem waar spelers tegenaan lopen”, vertelt Michael terwijl hij zijn bal uit het zicht legt. “Ze gebruiken de lepel in plaats van het mes…”

De ideale korte pitch-beweging

Dé tip voor pitchen? Michael hoeft er niet lang over na te denken “Blad opendraaien, lichaam naar het doel”, zegt hij kort en krachtig. Gelukkig geeft hij nog meer uitleg.

Een krachtige bunkerslag

‘Explosiviteit.’ Het sleutelwoord voor een goede bunkerslag, aldus Michael. Niet alleen de bal moet de kuil uit, zand meenemen hoort er ook bij.

De lijn lezen bij putten

“Tijd investeren om tijd en slagen te winnen”, zegt Michael met een lach. “Bij putten moet je de tijd nemen om de lijn te lezen. Daarbij maken we gebruik van het merkje van jouw bal.”