INTERVIEW


Seve-member Tonia van Nieuwenhuijzen:

“Ik ben compleet verslaafd aan golf”

“Toen ik begon met golfen, genoot ik er direct van.” Tonia van Nieuwenhuijzen (53) is dolgelukkig dat ze golf heeft ontdekt. “Je hoeft er helemaal niet goed in te zijn om het leuk te vinden.”

Tekst: Ivo de Ruiter | Beeld: Maaike Petri Fotografie

Drie jaar geleden gaf Tonia zich op voor een trainingsavond bij Seve. Sindsdien staat ze twee keer per week op de baan, doet ze mee aan competities en maakt ze iedereen enthousiast over de sport!

“Als je een bal goed slaat geeft dat een geweldig euforisch gevoel. Raak je hem daarna een paar keer minder lekker, dan is het een kwestie van herpakken. Goed opstellen. In acht nemen wat je hebt geleerd en gaan. Ik heb nu handicap 34 en daar ben ik enorm trots op.”


“Bij hole 4 maak je al een praatje, bij hole 6 zit je aan de borrel”

Fan van de club


Tonia heeft een hechte band met Seve. Haar werkgever Telegraaf Media Groep (TMG) is media-partner van het golfcenter. Als businessclub-lid en ambassadeur staat zij geregeld voor een afspraak op de baan. “Als je met elkaar golft, voel je met elkaar mee bij goede ballen en deel je teleurstelling als het minder gaat”, zegt Tonia. “Bij hole 4 en 5 maak je al een praatje en bij hole 6 zit je aan de borrel. Hartstikke gezellig!”

“Ik voel me enorm thuis bij Seve”, gaat ze verder. “Ik spreek er vaak af met zakenrelaties om te lunchen tussen de middag. Het is heel makkelijk parkeren en het eten is geweldig. Ik ben trots op de club. Maar ook op mezelf, omdat ik flink heb geïnvesteerd in lessen en veel heb geoefend. De trainingsambiance is fantastisch. Ik ben nergens geweest waar je zoveel technische ondersteuning krijgt bij het verbeteren van je skills. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik hier sta. Dat de ballen goed de baan over gaan. Ik ben super enthousiast en dat heeft Seve mij gebracht!”

Competitie en grote baan


Tonia speelt niet alleen voor de gezelligheid, ze gaat ook graag voor de winst! “Ik heb de wintercompetitie op Seve gedaan en ik doe nu mee aan de zomercompetitie met mijn Dream Team. Ik schrijf me ook in voor zoveel mogelijk toernooien. Het is leuk dat je met veel onbekende mensen over de baan loopt. Geweldig mooi om te zien hoe golf bindt. Ik ben ook al meegegaan op golfreis naar Spanje, die de pro’s organiseerden! Op de terugreis hoorde ik dat ik had gewonnen, ik kon het niet geloven!”

Eens in de twee weken gaat Tonia de grote baan op. “Het liefst bezoek ik steeds een andere”, vertelt ze enthousiast. “Doordat ik veel zakenrelaties heb, word ik veel uitgenodigd om te komen spelen. Zo heb ik al op The Dutch gespeeld en op The International. Een week voor de KLM Open kon ik de baan op. Ook doe ik mee aan LXRY Open 2019! Ik speel nog te kort om een favoriete baan te hebben, maar mijn favoriet voor het korte spel is absoluut Seve!”

Tonia’s leukste / minst leuke hole

“Mijn favoriete hole is 9, omdat die uitdagend is. De ballen komen vaak in de grasbunker terecht. Ik word er echt echt blij van als ik die goed sla. Ik denk dat ik hole 2 het minst leuk vind, omdat de green zo lastig is. Die loopt heel schuin!”