RESTAURANT


¡Vino blanco
y rosado, por favor!

Stop! Nee, niet wegklikken! We gaan niet over op het Spaans… tenminste, niet qua taal, wel qua wijn. Want wie sluit een ronde golf niet graag af op het zonnige SEVE-terras met een glas wijn in de hand?

Spaanse wijn, als het aan Jeroen Dries en Raymond Kempen ligt. De horecamannen hebben speciaal voor deze zomer een rosé, La Rosa, en een witte wijn, Fenomenal, ingekocht uit het gebied rond Barcelona, de streek waar SEVE sterk mee verbonden is. Jeroen kende de wijnen al uit loungeclub CDLC, waar hij graag komt als hij in Barcelona is. “Ik bestelde daar een keer de zeebaars als lunch en ze schonken de Fenomenal, heerlijk! Sindsdien bestel ik deze witte wijn altijd wel een keer als ik daar ben.”

De wijnen zijn een aanvulling op de wijnkaart van SEVE en bieden de gasten een extra keus uit de toch al brede range. “Hoe anders dan toen ik twintig jaar geleden begon in de horeca!”, grijnst Raymond. “Toen hadden de meeste zaken een rode en een witte huiswijn op de kaart staan en als het meezat nog een slobberroseetje. Nu bieden we onze gasten vijf rode wijnen, vijf witte wijnen en diverse rosés aan. En goede, want de kwaliteit van de wijn blijft bij ons voorop staan.”

De mannen - ‘Nou, wijnkenners willen we onszelf niet noemen, maar we houden ons er heel graag mee bezig’ - beoordelen nieuwe wijnen altijd op een aantal zaken. “De wijn moet toegankelijk zijn, moet body hebben en een aanvulling zijn op onze mediterrane keuken”, verklapt Raymond. “En die kwaliteiten bezitten de La Rosa en de Fenomenal allebei.”

“Veel gasten van SEVE drinken het liefst een chardonnay of een sauvignon blanc, maar ze staan er wel voor open om iets nieuws te proberen”, constateert Jeroen. “Dan zijn deze twee Spaanse wijnen zeker een aanrader! Witte wijndrinkers zullen de Fenomenal zeker waarderen: hij heeft het zuurtje, maar meer perziktonen dan een sauvignon. De La Rosa is kruidig en fris, een hele mooie wijn voor de zomer.”

RESERVEREN?