Zo haal je als bedrijf het maximale uit video

Zo haal je als bedrijf het maximale uit video

Zonder marketing/communicatie overleven weinig bedrijven. Zo is er in het eerste halfjaar van 2019 1,1 miljard euro uitgegeven aan advertenties in Nederland. Sinds 2010 speelt video een steeds grotere rol in het marketinglandschap. Maar niet alle ondernemers en marketeers weten video optimaal te benutten, zo blijkt uit onderzoek onder de klanten van TIEN. Video onderscheidt zich door de combinatie van bewegend beeld en geluid. In het marketinglandschap binnen het MKB komen video’s vooral terug in de vorm van een brandvideo of bedrijfsfilm. Het doel van de video is de uitstraling en waardepropositie van het bedrijf communiceren naar de potentiële klant. MKB-bedrijven hebben in 9 van de 10 gevallen zelf niet de capaciteit om een video op professioneel niveau te maken. Hiervoor wordt dus vaak een externe partij ingehuurd.Het probleem waar marketeers en ondernemers tegenaan lopen zit niet in de kwaliteit van de video’s, dit besteden zij niet voor niets uit. Het gaat vooral om de stappen die gezet worden ná het laten maken van de video. Het zijn juist die stappen die voor succes zorgen bij het inzetten van video voor je bedrijf. Aan welke essentiële stappen, tips & tricks je moet denken delen we in deze Whitepaper met je.

Website

De vaste plaatsen waar video’s zichtbaar moeten zijn (indien beschikbaar): over ons/about (bedrijfsfilm), productpagina’s (productvideo’s) en cases (referentievideo’s). Op veel websites komt video op deze pagina’s terug. Het voordeel aan video’s plaatsen op de website ten opzichte van andere plaatsen is dat er minder afleiding is voor de kijker. Afhankelijk van het doel van de video kun je hier dus ook de keuze voor de lengte van bijvoorbeeld een productvideo op baseren. Loop jouw website eens door vanuit de beleving van een bezoeker. Kijk vervolgens waar video de boodschap versterkt en maak hier een plan voor. Het werkt bijvoorbeeld goed om - bij een ingewikkeld productieproces - een animatie toe te voegen. Zo krijgt je websitebezoeker direct een duidelijker beeld.

Een veel gemaakte fout is het direct uploaden van het videobestand in het CRM-systeem van de website. Video’s zijn over het algemeen grote bestanden. Dit resulteert in een langere laadtijd van je website en dus afhakende bezoekers. Door de video op de website te streamen via bijvoorbeeld Vimeo of Youtube optimaliseer je de laadtijd van de website en heeft de websitebezoeker een betere ervaring.

Social Media

Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat, LinkedIn enz. Stuk voor stuk platformen waar video in vogelvlucht de feeds van de gebruikers heeft overgenomen. Eén van de vele vragen die TIEN. terugkrijgt van haar klanten is: Moet ik mijn video’s op social media plaatsen? Natuurlijk!

Durf echter wel de volgende vragen te stellen: Wat gaat het bijdragen en wat verwacht ik dat de effecten zijn? Stel, een bedrijf heeft twee doelgroepen. Ouderen en jongeren. Die bereikt men waarschijnlijk niet op dezelfde kanalen, maar beide groepen hebben ook niet dezelfde smaak voor het kijken van video. Het plaatsen van een video ontwikkelt voor een specifieke doelgroep op een kanaal waar zij zich niet bevinden kan ook afbreuk doen aan het imago wat is geprobeerd op te bouwen. Jongeren bouwen zo geen sympathie op voor het merk wanneer de video niet voor hen gemaakt is.

Adverteren

Adverteren op social media is in veel gevallen goedkoper wanneer je gebruik maakt van video (in tegenstelling tot foto’s). Zo heeft Facebook onderzocht welk type content de voorkeur heeft bij de gebruiker. Video blijkt het meest gewenst. Dit heeft Facebook doen besluiten de advertentiekosten voor video te verlagen ten opzichte van foto’s. Starten met video-advertenties is niet moeilijk. De valkuil ligt in het type video dat je hiervoor gebruikt. Een bedrijfsfilm voor op de website leent zich namelijk niet altijd even goed om gebruikt te worden als advertentiemateriaal. Voor video-advertenties gelden de volgende vuistregels:

Kort, snel en efficiënt Er is veel afleiding op online platformen. Communiceer je boodschap daarom zo snel mogelijk. De gemiddelde tijd dat de kijker blijft hangen is simpelweg korter.

Communiceer duidelijk Zorg voor een duidelijke boodschap. Het helpt om de video te beginnen met een trigger. Waarom moet de kijker blijven kijken?

Speel in op emotie Gevoel is één van de manieren om de kijker aangehaakt te houden in de video. Ga dus niet zenden maar probeer gebruik te maken van storytelling. De juiste muziek Muziek speelt een belangrijke rol. Probeer vooral te kijken naar het type platform waar je op adverteert. Op LinkedIn is een zakelijke klant sterker vertegenwoordigt dan op Facebook. Ondertiteling Zonder ondertiteling gaan de video’s het niet redden. Video’s beginnen tegenwoordig met afspelen zonder geluid. Met ondertiteling krijgt de kijker toch mee wat er gezegd wordt in de video.

Offline

Omdat video een digitaal communicatiemiddel is wordt er ook digitaal mee gecommuniceerd. Maar onderschat de kracht van video ook offline niet! Denk daarbij aan evenementen en congressen. Bij de entree van je bedrijf, maar vergeet ook de toiletten niet. Ook daar is het fijn om even wat te kijken te hebben … Voorkomt voor veel mannen toch weer een moeizaam gesprek met de buurman. Video heeft het unieke voordeel dat het een gevoel op kan roepen bij de kijker. Benut dit, ook offline.

Conclusie? video is een must voor iedere marketeer en ondernemer. De meesten hebben dit gelukkig al door. De volgende stap is de juiste strategie en de juiste plaatsen vinden om alles uit de video’s te halen.

Heb je een vraag over video's?